Ontgiften: zeer effectieve ondersteuningen tijdens het genezingsproces van Lyme

Detox tegen LymeBacteriën, parasieten en schimmels scheiden allerlei giffen uit. Ook werken de meeste ontgiftingsorganen in een ziek lichaam niet naar behoren. Tegelijkertijd belasten de vele milieuverontreinigingen ieder mens, waardoor het immuunsysteem minder goed werkt. Door actief te ontgiften is dan ook een grote sprong voorwaarts mogelijk in het Lyme-genezingsproces.

Het prettige van ontgiftingstherapieën is dat deze meestal weinig kosten en voor een groot deel thuis zijn uit te voeren. Het is daarom raadzaam om je enkele detox-strategieën eigen te maken en deze gedurende het gehele genezingsproces in te zetten.

Effectieve detox strategieën

Er zijn talloze mogelijkheden om jezelf te ontgiften. Het is een kwestie van uitproberen om te ervaren waar jij het meest baat bij hebt. Besef daarbij wel dat ontgiften zeer belastend kan zijn, wees dus voorzichtig.

Hieronder de top zeven ontgiftingsbehandelingen gedurende een Lyme-behandelplan:

  1. Met stip op nummer één staat de galblaas en leverreiniging. De lever is vaak zeer belast, waardoor je lichaam zich niet kan ontdoen van gifstoffen. Het reinigingen van de lever kan daardoor resulteren in een zeer grote sprong voorwaarts. De leverreinigingskuur is echter vrij belastend, waardoor het helaas niet voor iedere Lyme-patiënt een optie is deze behandeling te ondergaan.Wanneer je een leverreiniging doet, is het raadzaam om dit te combineren met een darmspoeling, zodat achtergebleven galstenen worden afgevoerd. Wil je meer weten over deze reiniging, dan is het raadzaam om lid te worden van de facebook groep: Lever, galblaas en darmreiniging. Hier is veel informatie te vinden en kun je ook terecht met vragen.
  2. Darmspoelingen of klysma’s maken de darm van binnen schoon, waardoor veel gifstoffen worden afgevoerd. Ook kan het helpen om constipatie tegen te gaan. Een klysma kun je thuis uitvoeren. Voor een grondige darmspoeling dien je een colonhydrotherapeut te consulteren.
  3. Het nemen van een voetbadje met magnesiumsulfaat of natriumbicarbonaat kan ondersteunend werken. Het klinkt zo simpel, maar veel Lyme-patiënten ervaren verbetering door het nemen van een voetenbadje met zuiveringszout erin. Het nemen van ontgiftingsbaden blijkt vaak te belastend, omdat Lyme-patiënten niet goed tegen warmte kunnen, maar mocht je er wel tegen kunnen, dan is een bad met zuiveringszout zeker een goed idee.
  4. Een sessie in een infraroodsauna blijkt in sommige gevallen zeer effectief te zijn. Een normale sauna is vaak te heet, waardoor de klachten kunnen verergeren. Een infrarood sauna werkt anders, is minder heet, dringt dieper door in de spieren en stimuleert de ontgifting en het immuunsysteem. Mocht je goed reageren op een infrarood sauna, dan kan het een idee zijn een eigen cabine aan te schaffen. Op marktplaats worden deze vaak voor weinig tweedehands aangeboden.
  5. zeoliet Lyme ontgiftenZeoliet is vulkanisch gesteente dat niet door de darmwand wordt opgenomen, maar wel allerlei toxines bindt, waaronder zware metalen. Deze worden door middel van zeoliet effectief afgevoerd uit het lichaam.
  6. Glutathion injecties of liposomaal glutathion stimuleert de uitscheiding van vetoplosbare toxines. Het slikken van glutathion is vaak minder effectief, omdat dit niet goed wordt opgenomen. Glutathion injecties of liposomaal glutathion komen wel in de bloedbaan terecht. Sommige Lyme-patiënten knappen hier enorm van op. Dit komt omdat ze waarschijnlijk een tekort hebben aan glutathion en daardoor onvoldoende vetoplosbare toxines kunnen uitscheiden.
  7. Lymfomyosot, reneel, hepeel zijn homeopathische middelen die het lichaam effectief kunnen reiniging. Zeker voor degene die zeer ziek zijn en zwaardere ontgiftingskuren niet verdragen, kan deze combinatie een uitkomst zijn.

 

Er zijn nog talloze andere ontgiftingsstrategieën. Ieder zal voor zichzelf zijn of haar weg moeten zoeken wat betreft het meest ideale ontgiftingsprotocol. Het staat echter als een paal boven water dat ontgiften onmisbaar is tijdens het genezingsproces van Lyme.